Mijn naam is Hans van Haaften (1967).
Van jongs af aan ben ik geboeid door gezondheid en innerlijke groei. Mijn talent is Verhelderen.
Dat betekent dat ik van nature goed ben in het scheppen van helderheid. Als ik iets waarneem dat niet helder is of als ergens chaos is, ga ik als vanzelf aan de slag om orde en helderheid te creŽren.
Met mijn talent help ik mensen die met zichzelf in de knoop zitten, om helderheid te krijgen in hun leven. Daarnaast ben ik gefascineerd door het thema Angst. In mijn leven ben ik dit regelmatig tegengekomen. Ik heb ervaren dat door aan mijzelf te werken, ik angsten los kan laten. Hierdoor ben ik innerlijk enorm gegroeid. Omdat ik ervaringsdeskundige ben, kan ik me goed verplaatsen in hoe het is om te leven met angst. Bovendien kan ik je helpen om jezelf te bevrijden van je angst, zodat je krachtig en ontspannen in het leven kunt staan.

Na mijn opleiding tot HBO-Verpleegkundige, merkte ik al snel dat mijn kracht en interesse vooral liggen op het vlak van psychosociale hulpverlening. Vandaar dat ik Geestelijke Gezondheidkunde ben gaan studeren aan de Universiteit van Maastricht. Deze studie, die grote gelijkenis vertoont met de opleiding tot psycholoog, heb ik met veel plezier gedaan. Vooral mijn afstudeerproject, waarin ik een groot aantal kinderen heb geholpen om van hun spinfobie af te komen, gaf veel voldoening en was zeer succesvol. Mijn passie om mensen op deze manier te helpen, heeft er toe bijgedragen dat ik cum laude ben afgestudeerd.

Een keerpunt in mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling was mijn studie aan de Pulsar Academie van de Voorde, waar ik in 1999 mee ben begonnen. Deze opleiding tot veranderkundige werkt op het niveau van zelfbewustzijn. Ik heb daar geleerd mijzelf als instrument voor verandering te zien. Het heeft me handvaten gegeven voor hoe ik om kan gaan met de leuke en vooral met de minder leuke zaken die het leven voor me in petto heeft. Leren en leven vanuit deze visie heeft mijn leven aanzienlijk verrijkt. Deze kennis en ervaring wil ik graag delen met de mensen die op mijn pad komen. Voor meer informatie over de Pulsarvisie zie Visie.

Collega Arjan Erisman zegt over mij: “Hans heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de problematiek van mensen met angst. Zijn kennis en vaardigheden stellen hem in staat achter de verschijnselen te kijken en daadwerkelijk hulp te bieden. Zijn manier van werken kenmerkt zich door enthousiasme, betrokkenheid en een uitnodigende, respectvolle lach. Hans zijn grote kracht ligt in het helder maken van dat wat bevrijd wil worden.”